Over ons

Menu

Een leven lang ontwikkelen

Transitiehuis Gelderland bestaat uit een samenwerking van werkgevers binnen de sectoren bouw, elektrotechniek en installatie, brancheorganisaties, werkgevers- en werknemersorganisaties, kennisinstellingen, onderwijs, provincie en gemeenten. Samen hebben we als doel:

Zorgen voor voldoende, kwalitatieve zij-instroom en
de medewerkers op de juiste plek krijgen,
voor de sectoren bouw, installatie en elektrotechniek.

De juiste medewerker op de juiste functie

De komende jaren blijft werk sterk veranderen door ontwikkelingen op de arbeidsmarkt, zoals onder andere automatisering. Dat betekent dat werkenden en werkgevers daar op in moeten spelen en een leven lang ontwikkelen nog belangrijker is dan het al was.
Door de arbeidsmarkt meer op skills in te richten komen de skills van werkzoekenden die nu onzichtbaar blijven in beeld. Daarmee ontstaat een breder beeld van de werkzoekenden en kunnen al hun skills een rol spelen bij het vinden van werk. De match tussen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt kan nauwkeuriger worden gemaakt. Voor werkgevers betekent dit dat het aanbod van potentieel personeel wordt vergroot.

Onze specifieke werkwijze:

We kijken verder dan alleen opleidingen en ervaring, dat vinden we zelfs het minst belangrijk. Met onze bouwtools meten we juist de aanwezige competenties, motivatie en drijfveren. Daarnaast kijken we ook naar de thuissituatie. Dit noemen wij Levensfase Bewuste Intake.

Luisteren naar de werkgevers en andere landelijke en regionale partners die actief zijn binnen de sectoren bouw, elektrotechniek en installatie, wat hebben zij nodig.

We vragen een investering van alle betrokkenen, Doen wat kan!

- Leerling-werknemers, zowel werkzoekend als werkend, investeert in zichzelf door het aanleren van kennis en/of vaardigheden en het opdoen van ervaring – Leven Lang Ontwikkelen

- Bouwopleidingsbedrijf-Leerwerkplekken: investeert in de medewerker qua opleiding, zodat de leerling-werknemer zich kan ontwikkelen tot vakkracht en zich kan handhaven in de bouwwereld.

- Betrokken instanties: investeren in behoud van uitkering, tijdens leerwerktraject (6 maanden)

Lees verderSluit

Op de hoogte blijven?
Meld je aan voor de nieuwsbrief!

IOS in Loco!

Alleen op deze wijze kun je de juiste medewerker op de juiste plek bij de juiste werkgever plaatsen, IOS in Loco!